Arran denuncia una nova agressió masclista a Lleida

Publicat el

 

Una militant d’Arran Lleida víctima d’una agressió masclista dissabte a Lleida

El passat dissabte a la nit, una militant d’Arran va patir una agressió masclista als carrers de Lleida. Un home va atacar-la quan tornava cap a casa seva, agafant-la i impedint-li de marxar. Davant de la presència fortuïta d’una patrulla de Mossos d’Esquadra, l’individu va marxar. Els Mossos van preguntar la noia si coneixia l’agressor i li van dir que marxés que es quedarien per allà mirant que no tornés.

Davant d’això, Arran Lleida volem deixar clar que:

Fem pública l’agressió per tal de visibilitzar-la. No es tracta de casos aïllats, no es tracta d’individus bojos. Es tracta d’una estructura de violències diàries cap a les dones pel fet de ser-ho, exercides per homes des de la seva posició de poder a la societat. Es tracta d’un sistema assassí com és el patriarcat. Si tanquem els ulls davant d’això, mai no ho prodem combatre.

El paper dels Mossos d’Esquadra mostra també la seva arrel patriarcal i manca de perspectiva feminista, ja que en lloc d’intentar atrapar l’agressor, o bé d’oferir ajuda a l’agredida, li pregunten si el coneixia. No esperem ni volem que la policia que tants cops ens ha agredit que ens protegeixi pas, igual que no esperem res de la resta d’institucions, però volem deixar clar quin és el seu paper perquè puguem assumir-ne el nostre.

– Per tot això, la nostra única arma és l’organització i l’autodefensa feminista teixida sobre vincles de sororitat, és a dir, de solidaritat entre dones, lesbianes i trans. Tenim clar que si ens toquen a una ens toquen a totes, que cada agressió que rep qualsevol de nosaltres perpetua el sistema de violència patriarcal que impregna tota la societat. Però sabem que juntes podrem fer front a cada agressió fins a construir una societat feminista.

Per aquest motiu, fem una crida a organitzar-se en els col·lectius feministes de la ciutat com Dones lleida, Marea Lila, Arran, etc… per fer front a un sistema patriarcal el qual permet i invisibilitza les agressions masclistes. Reiterem que l‘organització en col·lectius feministes és l’únic camí que podem seguir per acabar amb la impunitat masclista que ens envolta dia rere dia i combatre qualsevol tipus d’agressió.

Només amb l’organització i la lluita construirem una societat no patriarcal lliure de masclisme. Si ens toquen a una, ens toquen a totes. Cap agressió sense resposta!

Contra les violències masclistes, autodefensa feminista!

Tags:


Comments are closed.