Okupem la seu d’Iberdrola a Lleida. Assenyalem els culpables!

Publicat el

 

Ahir al vespre Arran Lleida i Endavant Ponent vam okupar simbòlicament l’oficina d’Iberdrola a #Lleida per denunciar l’actuació de les grans companyies elèctriques que continuen fent talls de subministrament a famílies en risc d’exclusió residencial, vulnerant la llei 24/2015, mentre multipliquen els seus beneficis.

Aquesta acció també va servir per presentar a Lleida la campanya política Sobiranies, Drets i Autodeterminació que s’està realitzant a desenes de comarques dels Països Catalans. #SDA és una campanya política que vol estendre la idea que reapropiar-nos del nostre futur és possible i necessari ara i aquí. Durant l’acció s’ha llegit aquest manifest:

Conquerim el nostre futur. Nacionalitzem les elèctriques.

Les grans empreses elèctriques vulneren els drets humans i continuen fent talls de subministrament a famílies en risc d’exclusió residencial (malgrat la llei 24/2015) mentre multipliquen els seus beneficis.

Mentre als Països Catalans un quart de la població es troba en risc d’exclusió social (a Catalunya hi ha 272.000 llars on tots els seus membres estan a l’atur), empreses com Iberdrola disparen els seus beneficis un 12% més respecte l’any anterior.

Mentre un 18% de les llars es declaren incapaces de mantenir el seu habitatge a una temperatura adequada a l’hivern i cada hivern moren 2.200 persones per una baixa temperatura de la llar, les elèctriques encareixen el preu de l’electricitat un 76% des del 2005, subcontracten massivament i retallen personal i salaris de forma generalitzada.

Mentre els Bombers han alertat que 6 de cada 10 incendis als quals acudeixen estan relacionats amb la pobresa energètica, aquestes multinacionals augmenten el control polític sobre els partits polítics amb desenes de casos de portes giratòries. Iberdrola, per exemple, té contractat l’exministre d’Interior (i imputat) Ángel Acebes, per 216.000 euros anuals.

Aquesta situació és fruit de la privatització d’aquests sectors clau. Sobiranies, drets i autodeterminació és una campanya política que vol estendre la idea que reapropiar-nos del nostre futur és possible i necessari ara i aquí. Apostant per cooperatives d’energia verda com a consumidors,  exigint als ajuntaments que hi contractin els serveis i fent valer que en la nova República l’electricitat, l’aigua o el gas són subministraments bàsics generats per la natura que no han de servir per a enriquir a quatre multinacionals, sinó que han de ser un dret elemental de totes les persones i aquestes empreses han de ser expropiades.

Conquerim el nostre futur, ens trobem al carrer per conquerir sobiranies, drets i autodeterminació plena!

 


Comments are closed.