Dos agressions masclistes i LGTBIfòbiques en menys de 5 dies #TrenquemElSilenci

Publicat el

 

Aquesta setmana a Ponent han tingut lloc dues agressions. El primer cas, una agressió masclista, un home de 47 anys que va insultar i agredir físicament la seva parella a l’interior d’un edifici. El segon, una agressió lesbofòba a Arbeca que avui després del 28J dia de l’alliberament LGTBI, ha sortit a la llum. Dissabte passat un grup de 6 persones van agredir una parella de lesbianes en haver-se fet un petó al carrer.

Malauradament aquests casos se sumen al de moltes altres dones i persones del colectiu LGTBI que són exposades en situacions de violència. Aquestes agressions són la punta de l’iceberg de tot un entramat d’odi contra les persones LGTBI. No es tracta d’un fet aïllat, és una de les cares més aberrants del cisheteropatriarcat, un sistema d’opressió i dominació que es manifesta en forma de violència contra totes les dones, trans i persones amb sexualitats dissidents, a l’escola, al carrer, a la feina, als mitjans de comunicació i dins les nostres llars.

Cal que treballem per construir uns models relacionals allunyats de la dominació, uns models de relació que siguin apoderadors i respectuosos, on la LGTBIfòbia i el masclisme no siguin a l’ordre del dia en cadascun dels àmbits de les nostres vides. Depèn de nosaltres i de la nostra lluita diària i col·lectiva trencar amb el silenci i la por.

Des d’Arran Lleida volem manifestar la nostra més rotunda condemna davant aquestes agressions tan masclistes com LGTBIfòbiques. Només amb l’organització i la lluita construirem una societat no patriarcal lliure de masclisme i LGTBIfòbia. Si ens toquen a una, ens toquen a totes. Cap agressió sense resposta! Juntes som més fortes! Prou LGTBIfòbia!


Comments are closed.