La Paeria multa Arran Lleida amb 500 euros per enganxar 4 cartells en un contenidor abandonat

Publicat el

 

Cinc joves de la ciutat, militants de l’Arran Lleida, han estat multats per l’Ajuntament de Lleida amb multes que sumen fins a 500 euros, per enganxar 4 cartells a un contenidor inutilitzat del Mercat del Pla, que poc després va ser retirat pel mateix Ajuntament de Lleida.

La multa arriba gairebé un any després que 5 joves enganxessin 4 cartells en un dels contenidors del Mercat del Pla, que havia sigut utilitzat com a outlet però que en aquell moment ja havia tancat. El contenidor, a més, estava situat en el solar que fa 4 anys l’Ajuntament de Lleida va cedir al Casal Popular de Joves però que amb l’obertura dels outlets, d’un dia per l’altre i sense avisar va ser ocupat pel projecte elitista del Mercat del Pla.

A més, l’Ajuntament de Lleida, ha aplicat un agreujant a la multa amb l’excusa que la Guàrdia Urbana va interceptar 118 cartells als joves que suposadament també haurien estat penjats en llocs no autoritzats, malgrat que aquests no havien estat penjats, no disposaven de cola per fer-ho i desconeixien si la intencionalitat era penjar els cartells en llocs no autoritzats.

Considerem que aquesta multa és una actuació política, del tot inacceptable i desorbitada. L’únic motiu pel qual es multa a aquestes persones és la seva vinculació amb organitzacions de l’esquerra independentista. Volem deixar ben clar que això és repressió política: es pretén perseguir l’activitat d’un col·lectiu crític amb l’estat de les coses a través d’ofegar-lo amb aparents sancions administratives.

Considerem un fet especialment greu que un ajuntament suposadament democràtic faci ús de les ordenances municipals per silenciar les veus dissidents i per evitar la difusió i l’expressió de les seves activitats. Malauradament no és aquesta l’única vegada que l’Ajuntament de Lleida té actuacions discriminatòries respecte de militants independentistes. Després que La Paeria hagi resolt negativament totes les al·legacions, Arran Lleida estudiarem quines vies podem seguir a partir d’ara.


Comments are closed.