El jovent construïm alternatives. Per un habitatge digne: organització!

Publicat el

 

A Lleida un grup de joves ha iniciat un nou projecte de masoveria urbana, una alternativa a la dificultat a l’accés a l’habitatge allunyada de la lògica mercantilista que consisteix en rehabilitar un espai a canvi de fer-ne ús.

Des d’Arran Lleida estem molt contentes d’aquesta notícia perquè sabem que hem de ser nosaltres, les joves, les què ens formem i lluitem per emancipar-nos dignament. Hem de ser nosaltres les que trenquem amb les barreres que ens impedeixen accedir a l’habitatge. L’organització serà la clau de la victòria, també, per crear alternatives específiques a les problemàtiques que patim com a joves com l’habitatge.

S’ha demostrat que l’actual model d’habitatge no és més que un negoci rodó per especuladors i entitats bancàries i que ofega les nostres vides. La masoveria urbana permet superar l’actual situació d’emergència habitacional i plantejar noves alternatives i paradigmes en l’àmbit de l’habitatge sota criteris de propietat col·lectiva i gestió comunitària. El capitalisme ofega tota voluntat d’emancipació i ens fa incapaces d’autorealitzar-nos i desenvolupar lliurement els nostres propis projectes de vida.

Perquè amb un 50% d’atur juvenil i una edat mitjana d’emancipació juvenil que ja es troba als 29 anys, celebrem l’organització i iniciativa d’aquests joves i animem a la resta de joves de la ciutat a organitzar-se per buscar solucions col·lectives a l’emancipació del jovent i alhora crear noves formes de relació entre nosaltres. Perquè les joves necessitem marxar de casa, hem vingut a cridar que volem una vida que mereixi ser viscuda!

Ens volem empoderar, volem emancipar-nos i volem desenvolupar juntes el nostre projecte de vida. Reivindiquem l’accés a l’habitatge, per exigir unes vides dignes. Davant problemàtiques comunes, construïm estratègies conjuntes de resposta col·lectiva que passen pel suport mutu i l’autoorganització.

 

⏩ Ja tenen alguns espais però encara segueixen buscant, si coneixeu algun altre espai adequat pel projecte podeu donar suport a la iniciativa i contactar a través de masoverialleida@gmail.com. En uns dies seleccionaran l’edifici. 

 


Comments are closed.