L’ALCALDE ÀNGEL ROS FA MARXA ENRERE: no hi haurà judici contra els 3 joves d’Arran però la repressió segueix!

Publicat el

 

Aquest matí l’Ajuntament de Lleida feia publica una nota on anunciava que als 3 joves d’Arran que van arrencar noms de carrers se’ls aplicaria una sanció segons la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana, i que s’arxivava la via penal a petició de l’Ajuntament.

Tot i que aparentment pugui semblar una bona noticia, ja que, finalment, l’Ajuntament de Lleida s’ha fet enrere i no portarà a judici a tres joves per la seva lluita antifeixista, no tot es com sembla. Des d’Arran Lleida, i juntament amb la resta de l’Esquerra Independentista volem criticar que aquesta jugada no deixa de ser una mostra més, que no ens sorprèn, del cinisme, la improvisació i voluntat repressiva amb la que actua l’Ajuntament.

En primer lloc volem denunciar que la petició de l’Ajuntament per arxivar el judici no naix per voluntat pròpia sinó que es produeix un cop, l’alcalde Àngel Ros, coneix que molt probablement el judici acabaria amb una condemna. A més, precisament, fa quatre dies també sancionava a tres joves més, però aquest cop ho feia per via administrativa, cosa que evidencia, aquest voluntat totalment repressiva, i també d’improvització.

La pressió popular ha fet que l’Ajuntament de Lleida s’hagi vist obligat retirat la denuncia. Cal evidenciar clarament que tot això, és una VICTÒRIA de la gent contra un Ajuntament sord, mentider, i covard que segueix negant-se a la retirada de tota la simbologia feixista i no ha tingut valor de seguir endavant amb un procés penal que va iniciar el propi Ajuntament de Lleida jugant brut.

A més, volem denunciar que amb aquest gest el que volen fer creure és que retiren la denuncia, però és MENTIDA. Àngel Ros i l’Ajuntament de Lleida menteixen patològicament, la denuncia canvia d’anar per la via penal a la via administrativa, on en aquesta ser competència seva, s’asseguren que els joves hagin de pagar per l’acció simbòlica de desobediència.

Nosaltres, entenem, que no són FETS QUE NO SON SANCIONABLES, i que és un judici totalment polític que busca acabar amb una lluita i amb el jovent rebel i combatiu, i fem dos demandes clares a l’Ajuntament de Lleida: que deixi de jugar, que deixi mentir, retiri qualsevol sanció contra els joves, i li exigim JA la retirada immediata de les plaques.

[CANCEL·LEM LA CONCENTRACIÓ DE SOLIDARITAT CONVOCADA PEL DIMARTS 28 DE MARÇ DIA QUE ESTAVA PREVIST EL JUDICI]


Comments are closed.