[FOTOGALERIA] Mig miler de persones a la manifestació “Lleida lliure de franquisme” 18M

Publicat el

CLAM A LLEIDA CONTRA ELS CARRERS FRANQUISTES

Mig miler de persones es manifesten a Lleida per reclamar l’eliminació de nou carrers amb noms vinculats a la dictadura. Ros, escolta, Lleida serà la tomba del feixisme!

Mig miler de persones es van manifestar el passat 18 de Març  a Lleida per reclamar l’eliminació de nou carrers amb noms vinculats a la dictadura, solidaritzant-se també amb les tres joves d’Arran encausades per retirar plaques de carrers franquistes.

El 18 de Març  va tenir lloc la  manifestació unitària a Lleida en rebuig a la simbologia feixista. Va començar als Jardins d´Ernest Lluch (AV. ALCALDE ARENY) amb la recreació d’un judici popular conduit per Ferran Aixalà i amb Ramon Areny com a principal acusat; que va finalitzar amb la portaveu de la plataforma i néta d’un històric comunista i antifranquista Rosa Peñafiel, traient la placa del carrer de l’Alcalde Areny.

Tot seguit vam continuar per davant de l’edifici on està ubicada la CGT, des del qual es va desplegar una pancarta amb solidaritat amb les 3 companyes d’Arran Lleida denunciades per la Guàrdia Urbana per haver arrencat plaques de dos carrers que porten els noms de personalitats franquistes: Alcalde Recasens i Germans Recasens. Minuts més tard, la manifestació va seguir direcció Blondel fins a la seu del PSC, on vam senyalar-los com a culpables d’haver fallat a la memòria històrica amb una xiulada col·lectiva,i encenent dues bengales just davant. Prenent ja el tram final, es va dur a terme una parada davant la Paeria i es va tornar la placa arrancada durant el simul del judici popular,per tal de senyalar-la com a única culpable  de la REPRESSIÓ, JOC BRUT SILENCI i de la seva nul·la intenció de qüestionar el règim feixista  mantenint en la seva negativa de fer un acte de justícia històrica.

La Manifestació va finalitzar amb un emotiu acte polític on van haver-hi diferents parlaments,acompanyats amb musica reivindicativa. Arran Lleida vam fer explícit que continuaríem amb la lluita als carrers per erradicar tot tipus de símbol feixista que estigui present en la ciutat.

Durant tot el recorregut la manifestació  va estar acompanyada del càntics en contra el noms d’aquests carrers on vam deixar clar que seguirem apostant per la desobediència i la mobilització popular com a única garantia per fer efectiva la memòria històrica.

No ens cansarem fins que els nostres carrers siguin insubmisos i rebels. #ForaNomsFranquistes

[Agraïment a les fotografies fetes per Sergi Queralt, Guerau Marqués, Maria Taribó i Mireia Ba]

[print_gllr id=1239]


Comments are closed.