Presentació de la manifestació “Justícia, memòria i dignitat” per la retirada del nomenclàtor franquista dels carrers de Lleida

Publicat el

 

Aquest matí Arran Lleida també hem estat a la presentació de la manifestació unitària “Lleida lliure de franquisme. Justícia, memòria i dignitat” del proper dissabte 18M.

Entitats socials, memorialistes, partits polítics d’esquerres i signants del manifest “Lleida Lliure de Franquisme” han presentat aquest divendres als jardins Ernest Lluch la manifestació que han convocat pel proper 18 de març per demanar la retirada de la simbologia franquista de la ciutat.

Cal que aquesta manifestació sigui el més gran possible, ens sobren els motius per sortir al carrer: cal omplir els carrers per justícia, memòria i dignitat. Nosaltres ho tenim clar, hi serem, per aquelles que ens han precedit, però també per aquelles que avui dia també fan de les seves vides una trinxera i totes aquelles com les que estem avui que tenim clar que venim a fer justícia i venim a recuperar una memòria col·lectiva que el feixisme va intentar esborrar.

No voldríem acabar sense recordar, que com sabeu, aquest mateix mes, 3 joves, hauran d’anar a judici per una acció simbòlica de desobediència, en la que van arrencar algunes plaques d’alguns d’aquests carrers amb noms de personatges franquistes, una campanya que per altra banda ja fa més de 10 anys que els joves estem duent a terme.

Per nosaltres és important visibilitzar també, com estem davant d’un ajuntament, que no solament no vol fer memòria sinó, que al mateix temps envia a tres joves a judici per això. Davant d’aquest judici esperpèntic on se’ls acusa de danys i furts, nosaltres, amb orgull i dignitat, venim a dir que sí, que ho vam fer, i que seguirem als carrers amb aquesta lluita.

Per això és imprescindible, ser-hi aquest 18 de març.


Comments are closed.