⚠ALERTA FEMINISTA⚠ Detingut un home per agredir la seva parella en ple carrer a Lleida.

Publicat el

 

Un dia després del 8 de Març, dia de la dona treballadora, un home de 47 anys ha estat detingut després d’agredir la seva parella en ple carrer de Lleida. Els fets han passat a la plaça de l’Ereta, al Barri Antic, quan l’home ha estat vist pels agents de la Guàrdia Urbana mentre clavava diversos cops a la dona.

Des d’Arran Lleida condemnem fermament aquests fets i manifestem la nostra total repulsa a aquest acte masclista als nostres carrers. Tot el nostre suport i solidaritat cap a la víctima.  Constatem que no es tracta d’un fet aïllat i veiem com la violència masclista és una de les cares més aberrants d’un sistema que domina i oprimeix, el patriarcat. De manera més o menys evident sempre es manifesta en forma de violència; com ho són també la divisió sexual del treball, els cànons de bellesa o les constants restriccions a l’exercici del dret a decidir sobre el nostre propi cos.

Denunciem que les violències masclistes són un problema estructural d’origen sociocultural. El trobem a l’escola, al carrer, a la feina, als mitjans de comunicació i dins les nostres llars. Els assassinats i la violència física suposen la màxima expressió de la violència masclista envers les dones, però no és més que la punta de l’iceberg d’una piràmide de diferents formes d’opressió. En definitiva, es tracta de relacions de poder, desigualtat i dependència que deriven en la creença que som posseïdors de la persona a qui estimem. Les dones maltractades són les víctimes silenciades d’un sistema d’opressió, el patriarcat, que té múltiples cares i que sempre es manifesta de forma violenta contra les dones.

La violència és responsabilitat de qui l’exerceix , no de qui la pateix. El silenci ens fa còmplices i la ignorància responsables. Per això, seguirem condemnant el sistema patriarcal i totes les violències que comporta i seguirem lluitant per la seva total destrucció. Acabem amb el sexisme quotidià que patim contínuament en forma de menyspreu, insults, tocaments, publicitat sexista i imposició d’estereotips. Tallem amb tota forma de maltractament en les nostres relacions. La gelosia, la possessió, el menyspreu, el control i la dependència són també formes silenciades de violència. Desemmascarem tots els agressors.

El patriarcat sotmet les dones a una violència explícita i implícita. Per aquest motiu, es fa urgent afrontar les violències masclistes des d’una perspectiva global, actuant des de l’arrel per acabar amb totes les formes de violència; i alhora cal construir una societat justa on el sexe, el gènere o la sexualitat no sigui motiu de discriminació, ni de vulneració de drets de cap persona. El jovent hem de trencar amb el silenci i acabar d’una vegada per totes amb les violències del patriarcat. Construïm unes relacions lliures de tota forma de violència. Garantim l’accés efectiu a una educació sexual i afectiva real, lluny de la heteronormativitat imposada, de rols, cànons, coercions, tabús i autolimitacions. Trobem en la lluita feminista una de combat superar el patriarcat i construir una societat veritablement lliure.

Trenquem el silenci. Contra les agressions masclistes: autodefensa feminista!
Contra totes les violències de patriarcat, cap agressió sense resposta!💥👊🏻


Comments are closed.