3 joves d’Arran podrien ser denunciades per l’Ajuntament de Lleida per retirar plaques amb noms franquistes

Publicat el

 

El passat mes de desembre, just quan feia un any que Arran Lleida havíem retirat totes les plaques de carrers amb noms de personatges franquistes exigint-ne la retirada, vam decidir tornar-ho a fer. Malgrat el debat polític i social que s’havia generat i les reivindicacions de moltes entitats i personalitats, un any després de l’acció i més de quaranta anys després de la mort del dictador, Àngel Ros segueix negant-se a realitzar un acte de justícia històrica i d’homenatge a les persones que lluitaren per la nostra llibertat.

Davant la incapacitat de les seves institucions per fer justícia i memòria històrica i la negativa del govern de La Paeria i l’alcalde Àngel Ros, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran Lleida vam tornar a treure algunes plaques dels carrers franquistes. Tot i això, l’acció va ser interrompuda per agents de la Guàrdia Urbana que amb una actitud xulesca i de superioritat van requisar tot el material (escala, eines, etc) sense cap tipus d’acta de confiscació i després van identificar i registrar a tres joves de l’organització.

Hem pres la humil decisió de no retrocedir.

Des d’Arran Lleida tenim molt clar que no hi ha d’haver carrers que commemorin els coresponsales de la dictadura, del feixisme i la repressió a Lleida, i seguirem defensan-ho assumint aquelles conseqüències que comporti la nostra lluita. No ens cansarem fins que els nostres carrers siguin insubmisos i rebels. 

Així mateix, hem de tenir molt clar que cap de les forces polítiques que dirigeixen d’encobert avui l’Ajuntament de Lleida (PSC, Ciutadans i PP) tenen cap intenció de qüestionar el règim feixista perquè són hereus del règim del 78, de la injustícia i d’una falsa transició. No tenen cap intenció de qüestionar el règim feixista perquè volen seguir mantenint privilegis i sobretot, no volen molestar aquelles famílies que encara avui conserven un poder de les èpoques més fosques de la ciutat.

Mentre les seves institucions segueixin girant l’esquena a les reivindicacions populars, nosaltres seguirem apostant per la desobediència, perquè considerem que és l’eina més vàlida que tenim com a motor de canvi i davant de lleis i polítiques injustes que actuen contra els nostres drets. Hem de ser conscients que la desobediència i la mobilització popular seran l’únic garant per fer efectiva la memòria històrica. 

Mantenir noms de carrers franquistes és banalització del franquisme, de la manca de drets i llibertats, de la tortura, la persecució, el terror i la ganar. Desobeir esdevé un dret i un deure. Sense lluita i desobediència, no hi ha llibertat.

RESPONDREM. Seguirem lluitant, seguirem desobeint!

v6


Comments are closed.