Arran Lleida retira tots els noms de carrers franquistes de la ciutat

Publicat el

L’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran Lleida, ha retirat les plaques de tots els carrers que duen el nom de personatges vinculats al règim franquista.

Quaranta anys després de la mort de Franco, la ciutat de Lleida encara manté fins a 358 elements del règim pels seus edificis i carrers, el segon municipi de Catalunya amb més símbols franquistes. L’Assemblea de Joves de Lleida fa anys va fer la mateixa acció per denunciar el record a franquistes. 10 anys després l’Ajuntament de Lleida no ha rectificat, sinó que ha cedit 3 carrers més a altres franquistes. Aquí podeu consultar els carrers que homenatgen a persones vinculades al règim franquista. 

Properament, per proposta de la comissió de nomenament de carrers presidida per Àngel Ros i aprovada per la Paeria, s’incorporaran les plaques del carrer Joan Manel Nadal Gaya, que va lluitar amb l’exèrcit franquista durant la Guerra Civil espanyola i va participar en l’ocupació de Barcelona el 1939.

Entenem que la presència d’aquests símbols constitueix un insult i una provocació intolerable per a la memòria de totes les víctimes de la dictadura franquista. És per això que amb aquest acte simbòlic, els joves de Lleida volem mostrar la nostra vergonya de créixer en una ciutat que manté noms de carrers i simbologia diversa que recorden a còmplices del feixisme, als partits que ens governen; incapaços durant quaranta anys de realitzar un acte de justícia històrica i d’homenatge a les persones que lluitaren per la nostra llibertat.

EL JOVENT NETEGEM LLEIDA DE SÍMBOLS FEIXISTES!

Comments are closed.